Select Page

Toen hij besloot een nieuwe thuiskluis te kopen, was dat omdat hij al wist wie hij moest bellen om hulp te krijgen – mij natuurlijk! We zijn met pensioen en hebben nog nooit brandkasten of inbraak in ons huis gehad, dus we waren ervan overtuigd dat we veilig zouden zijn. We hebben niet eens geprobeerd de deur op slot te doen toen hij thuiskwam van zijn werk om overal in zijn huis rook en vuur te vinden! We dachten: hoe kan iemand daar zo lang hebben gewoond en niet hebben gemerkt dat er iets niet klopte?

Het eerste dat we deden om onze kluis een beetje veiliger te maken, was ervoor te zorgen dat de ramen op slot waren en de deur ook op slot. Nu we een nieuwer huis hebben, moeten we nog steeds de deuren op slot doen, maar we kunnen ook onze autosleutels niet erin stoppen, tenzij we dat doen. Dit maakt het moeilijk om in en uit onze auto te stappen als we snel aan het werk moeten, zoals velen van ons dagelijks doen. Onze auto’s zijn een reddingslijn voor ons, dus het is belangrijk om thuis een noodvoorraad van stroom, voedsel, water en medicijnen te hebben, voor het geval er iets met ons gebeurt terwijl we op reis zijn. Een ander ding dat we proberen te bedenken, is de veiligheid van onze kinderen, vooral als ze alleen zijn. We willen dat ze veilig zijn in hun kamers of op een plek waar ze zich kunnen verstoppen als er iets gebeurt.

Met alle dingen die we in de kluis moeten bewaren, moeten we ons nu over veel meer zorgen maken dan alleen de kluizen zelf. We moeten ons nu zorgen maken over sleutels, sleutelkaarten en veel andere items waar we misschien niet aan denken, maar we moeten weten waar onze kluis is opgeslagen, welke sleutels we erin hebben en hoe we toegang kunnen krijgen tot de kluis. We moeten ons ook zorgen maken over wat we moeten doen met sleutels die we niet kunnen openen, zoals een nachtslot dat we zijn kwijtgeraakt.

Er zijn enkele beveiligingsexperts die ons adviseren om slechts een klein bedrag in een kluis te bewaren, zodat het voor een dief moeilijker is om er zonder onze medeweten bij te komen. Andere veiligheidsexperts suggereren dat we nooit een creditcard of bankrekening in de kluis achterlaten met dezelfde sleutel die u gebruikt om deze te openen, op die manier, zelfs als uw computer wordt gestolen of als u uw pinpas verliest, hoeft u zich nooit zorgen te maken over opnieuw een creditcard gebruiken!

Het eerste dat we doen als we onze kluis een beetje te veel vinden om te onthouden, is er doorheen gaan met een fijne kam, op zoek naar krassen of beschadigingen die de werking van de kluis zouden kunnen beïnvloeden. Zodra de schade is gevonden, moeten we zoeken naar tekenen dat iemand heeft geprobeerd het te openen. inbreken in de kluis. Als we een papier in de kluis hebben, zullen we moeten zien of het schoon of bevlekt, gescheurd of zelfs bevlekt met vingerafdrukken of inkt is.

Soms zorgt papier ervoor dat het papier omhoog komt of uit de kluis komt. Om dit te testen, kunnen we enkele centimeters papier van één kant van de kluis verwijderen en langs de opening wrijven om te zien of het loskomt of eruit glijdt.

Als de opening ernstig is beschadigd, moeten we controleren op tekenen van bloed of urine of iets anders dat erop zou kunnen zijn terechtgekomen. Dit is een gemakkelijke manier om te controleren op verborgen deuren en toegangspunten.

Het laatste dat we willen doen is het slot in de kluis vervangen als het kapot is gegaan, of als we er niet in kunnen zonder de sleutel, maar een andere, meer voor de hand liggende manier is om een ​​elektronische toetsenbordcode in het toetsenbord van de kluis te voeren. kijk of de sleutel erin gaat. Als de sleutel niet past, moeten we het vergrendelingsmechanisme controleren om er zeker van te zijn dat deze niet beschadigd is.